robertberl Robert Berl

Acabada la guerra civil espanyola, un personatge anomenat Enric Castany, protagonista de la novel·la i pistoler, mata a sang freda a un feixista espanyol i a tres nazis alemanys en un Cafè de Barcelona. Després d’això fuig a França i, amb l’ajuda d’uns maquis, arriba a contactar amb la resistència francesa. S’amaga, però sense deixar de lluitar contra el feixisme i d’actuar en les accions de la resistència. Durant tota la història es va movent per diferents escenaris, on s’acostuma sense cap problema al risc de ser descobert, tot esquivant aquest perill, amb un estil que el caracteritza.


Aksiyon Tüm halka açık. © Reservado los derechos de autor

#Acció #històric
1
7.4k GÖRÜNTÜLEME
Tamamlandı
okuma zamanı
AA Paylaş

Pròleg

“El barbes de Barcelona”, sobrenom d’Enric Castany, és un personatge fictici en un moment històric que succeeix durant la guerra civil espanyola i la postguerra, ja que gairebé l’història passa a França i Alemanya.

En un principi, aquesta novel·la curta va sorgir com a conseqüència d’un relat de sis pàgines, on vaig veure l’oportunitat d’explicar la història d’un personatge que es troba amb una sèrie d’esdeveniments que van passar des del 1939 fins al 1976. Aquest protagonista, que destaca per la seva destresa a l’hora de solucionar i actuar, es un personatge que seria difícil que hagués existit.

En el marc d’aquest argument històric, durant els primers capítols l’Enric Castany, el protagonista, i altres personatges que tenen el seu paper en el context de la guerra civil espanyola a Catalunya (o com “faig referència dels presoners de guerra de l’enfrontament a Teruel”) em baso en el que m’havia explicat el meu avi, a partir de la seva experiència en el front durant la guerra civil quan, des de la rereguarda servia a artilleria com a missatger en el bàndol dels republicans.

Tanmateix, en el transcurs del llibre, també comento en algun lloc puntual l’opinió del personatge principal sobre algun afer, ja que durant la creació d’aquesta novel·la vaig conèixer certa gent amb qui vaig tenir el privilegi de parlar de la guerra civil espanyola, de la resistència francesa i del desenllaç de la Segona Guerra Mundial. Els seus arguments, així com també la meva investigació sobre la realitat del que va succeir han tingut un paper important en l’escrit de bona part d’aquesta obra.

Un exemple d’aquest afer és quan el personatge principal es troba amb dos nazis a Catalunya que realment van existir. Els dos eren membres i militants del partit nazi a Catalunya i faig referència a una trobada amb aquests personatges que, en realitat, no va tenir lloc. Aquests dos personatges són l’Anton Leister i en Hellermann.

Un dels punts que em va semblar interessant, i del que en vaig aprofitar la importància en aquesta novel·la curta, és quan el protagonista es mou sense dificultats per diferents escenaris, un fet que sembla impossible que pogués passar de debò.

Tot i que aquesta història sigui de ficció, la trobo molt distreta i amb un encant que provoca que, quan més la llegeixo i la recordo més m’agrada.

I és que com diu el protagonista en un moment de la història: d’un català se’n recorden.

05 Aralık 2020 12:11:52 0 Rapor Yerleştirmek Hikayeyi takip edin
1
Sonraki bölümü okuyun Tornant a casa

Yorum yap

İleti!
Henüz yorum yok. Bir şeyler söyleyen ilk kişi ol!
~

Okumaktan zevk alıyor musun?

Hey! Hala var 20 bu hikayede kalan bölümler.
Okumaya devam etmek için lütfen kaydolun veya giriş yapın. Bedava!