diana-ray Diana Ray

Ανήκα στο ανώτερο Τάγμα των Αγγέλων. Αρχηγός μας ήταν ο Εωσφόρος. Εγώ ήμουν υπαρχηγός, δεύτερος στο αξίωμα. Όταν όμως πέφταμε στον χαμό μας, ο Εωσφόρος άρχισε να μισεί όλο τον ουρανό και τον κόσμο...ακόμα και μένα! Τότε κατάλαβα το λάθος μου. Δεν θα ακολουθούσα κάποιον που με μισούσε. Σταμάτησα όσα από τ' αδέρφια μου μπόρεσα ώστε να σωθούμε. Από τότε έγινα ο Αρχηγός του νέου τάγματος. Επειδή σταματήσαμε στη γη, μείναμε εκεί να προστατεύουμε τους ανθρώπους, που εξαιτίας τους χάσαμε τον ουρανό. Έτσι θα εξαγοράζαμε και πάλι το παλιό μας αξίωμα. Από τη στιγμή που πέσαμε από τον ουρανό, ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε λάθη γιατί ήμασταν πλέον άτρεπτοι. Δυστυχώς όμως εγώ έκανα ένα λάθος...το μεγαλύτερο και τώρα πρέπει ν' αναζητήσω εκείνη που είναι η αιτία του λάθους μου γιατί εξαιτίας της έχασα τα φτερά μου κι έγινα ένας από εκείνους που μισούσα... Έγινα άνθρωπος!


Fantasia Épico Para maiores de 18 apenas. © ©2019

# #άγγελοι #φαντασία #μεταφυσικό #ρομαντική #κόλαση #εωσφόρος #δαίμονες #έρωτας
0
1.7mil VISUALIZAÇÕES
Completa
tempo de leitura
AA Compartilhar

1. Πτώση

〽Ντάνιελ〽

Κάποτε ανήκα στο ανώτερο τάγμα των αγγέλων.
Ήμουν δεύτερος στο αξίωμα μετά τον Λούσιφερ, ώσπου έγινε ανταρσία!
Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πριν το καταλάβω, βρέθηκα δίπλα του, με το σπαθί μου στο χέρι, σ' ετοιμότητα!

Υπακοή, πίστη, αυτοθυσία. Αυτές ήταν οι αρχές που πήγαζαν απ' την αγάπη! Αρκούσε ένα νεύμα του Λούσιφερ για να εξαπολύσει όλο το Τάγμα!

Επειδή ήμουν σχεδόν ίσος με τον Λούσιφερ, μπορούσα να επικοινωνώ μαζί του με τη σκέψη! Διάβαζε τις σκέψεις μου κι εγώ τις δικές του!
Όταν είδα τί σκεφτόταν, δίστασα για μια στιγμή, μια ελάχιστη στιγμή, γιατί η δουλειά μας ήταν η διατήρηση και διασφάλιση της ειρήνης και της τάξης στον ουρανό!

Τώρα όμως, το πιο κοντινό στον Πατέρα κι αξιαγάπητο Τάγμα των αγγέλων, θα έκανε ανταρσία! Στο μυαλό του Λούσιφερ, είδα το λόγο γι' αυτή την πράξη.
Η υπερβολική του αγάπη για τον Πατέρα.
Οι άγγελοι ήμασταν κοντά Του από την αρχή! Μια αγάπη αιώνων, δεν μπορεί να αξίζει λιγότερο από την αγάπη Του για τους ανθρώπους, τους Νεογέννητους, που ήταν θνητοί, αδύναμοι, κατώτεροι, εύθραυστοι και εφήμεροι, με λίγα χρόνια ζωής! Τους αγαπούσε περισσότερο από εμάς! Τους έδωσε το προνόμιο να γίνουν ακόμα και θεοί αν το ήθελαν, να φτάσουν στη θέωση! Ενώ εμείς; Θα παραμέναμε αιώνια άγγελοι, χωρίς να μπορούμε να γίνουμε ποτέ κάτι ανώτερο! Εμείς που δημιουργηθήκαμε πρώτοι, που ήμασταν απείρως καλύτεροι από τους ανθρώπους!

Στο τέλος, θα ήμασταν απλώς υπηρέτες τους, αφού θα μπορούσαν να γίνουν πολύ ανώτεροι από εμάς!
Δημιουργήθηκαν για να κλέψουν την αγάπη του Πατέρα μας! Ήταν οι μισητοί εχθροί μας!Το μοναδικό εμπόδιό μας, γι' αυτό κι έπρεπε να τους καταστρέψουμε, να τους εξαφανίσουμε, για να είμαστε τα μοναδικά παιδιά Του!

Αυτή ήταν η αλήθεια που ήξερα, που διάβασα στο νου του Λούσιφερ! Αυτή την αλήθεια μ' άφησε να δω κι αυτή την αλήθεια έμαθε και το υπόλοιπο Τάγμα!

Μέσα σ' ελάχιστο χρονικό διάστημα - για τ' ανθρώπινα σίγουρα δεδομένα - έγιναν όλα τόσο γρήγορα, οι πρώτοι λογισμοί, η ανταρσία, η επανάσταση, ο πόλεμος και η πτώση! Όλα αυτά έγιναν όσο χρειάζεται για να δει ένα ανθρώπινο μάτι μια αστραπή στον ουρανό! Γιατί έτσι ακριβώς πέφταμε, σαν αστραπή που ξεκινά από τον ουρανό και καταλλήγει στη γη!

Πρώτα έπεσε εκείνος, ο αρχηγός μου!
Εγώ δίπλα του, τον έβλεπα! Ήμουν τόσο πιστός σ' εκείνον, τόσο υπάκουος, τον αγαπούσα τόσο, που ακόμα και στην πτώση μας, μ' αρκούσε που ήμουν μαζί του. Θα τον ακολουθούσα όπου κι αν πήγαινε! Δε μ' ένοιαζε πού πηγαίναμε, αρκούσε που θα ήμασταν μαζί!

Καθώς πέφταμε όμως, διάβαζα τις σκέψεις του και έβλεπα ότι το μίσος του για τους ανθρώπους μεγάλωνε! Τους καταριόταν γιατί εξαιτίας τους έχανε τη θέση του στον ουρανό και έπεφτε εγκλωβισμένος στη γη! Το μίσος του όμως δεν περιορίστηκε μόνο στους ανθρώπους! Όσο πιο πολύ έπεφτε, τόσο απομονωνόταν στον εαυτό του και μισούσε τους πάντες και τα πάντα, ακόμα και....εμάς! Έβγαζε ένα απύθμενο μίσος, μια κακία, μια λύσσα για όλους, για όλο τον κόσμο, για τους ουρανούς και τη γη!
Μίσος ακόμα και για μένα! Σοκαρίστηκα. Πόνεσα. Αμέσως συνειδητοποίησα την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν και χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά μου, κατάλαβα ότι εκεί που όδευα θα έβρισκα τον χαμό μου. Απαρνιόμουν την αγάπη του Πατέρα και ακολουθούσα κάποιον που πλέον με μισούσε, σ' ένα μέρος που δεν είχα ιδέα πώς ήταν!
Καθώς έπεφτε, έβλεπα τον Λούσιφερ ν' αλλάζει μορφή και ν' αλλοιώνονται τα άλοττε τέλεια χαρακτηριστικά του! Όσο πιο άσχημες και μισητές γίνονταν οι σκέψεις του, άλλο τόσο ασχήμιζε και εξωτερικά! Ήταν τόσο σκοτεινή, απαίσια και φοβερή η όψη του, που ακόμα κι εγώ τρομοκρατήθηκα! Κι εγώ λοιπόν θα κατέλληγα έτσι;

Όχι! Για ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου, σταμάτησα εγκαίρως!
Τελευταία στιγμή, πρόλαβα να σταματήσω στη γη με τα γόνατα, και μ' ένα βροντερό, "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ!", κατάφερα να σταματήσω τη πτώση αρκετών από το Τάγμα μου!
Βλέπαμε όλοι την πτώση του Λούσιφερ μέσα στα έγκατα της γης, μαζί με τα υπόλοιπα αδέλφια μας, να χάνονται μαζί του! Τους βλέπαμε να πέφτουν στον χαμό τους, κοιτάζοντάς μας με λύσσα και φθόνο γιατί σωθήκαμε την τελευταία στιγμή και δεν πέσαμε μαζί τους! Τους είδαμε να χάνονται μέσα στα έγκατα της γης και να κλείνονται σε μια αιώνια φυλακή, την Κόλαση!

Είδαμε με τρόμο τη μεταμόρφωσή τους και το χαμό τους!
Αυτό που με σταμάτησε ήταν η μετάνοια! Θυμήθηκα την αγάπη του Πατέρα και θέλησα να επιστρέψω κοντά Του! Δεν ήθελα να χαθώ μαζί με κάποιον που πρόδιδε την αγάπη μου!
Μαζί μου μετανόησε και το υπόλοιπο Τάγμα, το ελάχιστο που απέμεινε!
Η μακροθυμία και η αγάπη Του μας συγχώρεσε. Δυστυχώς όμως πέσαμε στη γη!
Ήμασταν πλέον εξόριστοι από τον ουρανό, κι ανεπιθύμητοι από την Κόλαση! Ανάξιοι της αγάπης του Πατέρα και προδότες του Λούσιφερ! Ήμασταν στη δυσμένεια και των δυο! Φυσικά δε μας ενδιέφερε να κερδίσουμε την εύνοια του Λούσιφερ, αλλά του Θεού!
Έτσι προσευχήθηκα στον Πατέρα, για να τον ρωτήσω τί έπρεπε να κάνουμε για να εξιλεωθούμε από την πτώση μας και να γίνουμε αντάξιοι της αγάπης Του!

Σαν Πατέρας που ήταν και ήξερε καλά όλα τα δημιουργήματά Του, όπως και τον αιώνιο πόλεμο που θα ξεκινούσε ο Λούσιφερ εναντίον των ανθρώπων, των πρώτων πλασμάτων που μίσησε τόσο πολύ, μας ανέθεσε μία και μόνο αποστολή: Να παραμείνουμε πάνω στη γη, ως προστάτες των ανθρώπων! Ήμασταν Επίγειοι Άγγελοι!
Μας ειδοποίησε ότι σύντομα οι δυνάμεις του Σκότους θα ανασυγκροτούνταν και θα εξαπολύονταν στη γη. Στόχος θα ήταν οι άνθρωποι! Εμείς ήμασταν οι μόνοι που μπορούσαμε να πολεμήσουμε το στρατό του Λούσιφερ. Άγγελοι εναντίον αγγέλων! Θα έπρεπε να πολεμήσουμε λοιπόν, εκείνους που πριν ήταν αδέλφια μας!
Θα γινόμασταν Φύλακες των ανθρώπων!
Έτσι μόνο θα κερδίζαμε τον χαμένο Παράδεισο!

Δεχτήκαμε την αποστολή μας! Εγώ δεν ξεχνούσα ότι έπρεπε να υπηρετώ και να προστατεύω αυτούς που εξαιτίας τους βρίσκομαι πάνω στη γη! Αυτούς που εξαιτίας τους εξέπεσα!

Περιπλανιόμασταν πάνω στη γη, παρατηρώντας αυτά τα αδύναμα όντα! Πώς γεννιόταν, πώς μεγάλωναν, πώς ζούσαν και πώς πέθαιναν!
Βλέποντας τους ανθρώπους, θαυμάζαμε την παντοδυναμία, τη σοφία, την αγάπη και το έλεος του Πατέρα!

Θαυμάζαμε ακόμα περισσότερο, όταν βλέπαμε ανθρώπους, αδύναμους να έχουν τόσο τρανή κι ακλόνητη πίστη που σκεφτόμουν ότι ίσως τελικά να είναι ανώτεροι ακόμα κι από κάποιους αγγέλους, αν όχι ισάξιοι!
Τότε κατάλαβα ότι η αποστολή μας είχε διττό σκοπό. Εκτός από το να τους προστατεύουμε, σκοπός ήταν να τους γνωρίσουμε από κοντά και να δούμε τον θησαυρό που έκρυβαν μέσα τους. Έτσι θα μας έδιναν κι έναν παραπάνω λόγο για να τους προστατεύουμε. Όχι μόνο από καθήκον και μέσο για να αποκτήσουμε τον χαμένο μας Παράδεισο, αλλά να τους προστατεύσουμε από αγάπη γι' αυτούς, γιατί αξίζει να προστατευθούν!

Εκείνοι δε μας έβλεπαν. Ήμασταν αόρατες, άυλες, φωτεινές δυνάμεις! Αιώνιες, αθάνατες, άφθαρτες! Παντοδύναμα πλάσματα, με την αγγελική ομορφιά και χάρη!
Μετά την πτώση μας δεν κάναμε καμιά παρακοή κι ούτε θα κάναμε άλλη πλέον! Γίναμε άτρεπτοι προς το κακό!

Έγινα ο αρχηγός των αγγέλων πάνω στη γη! Κανείς μας δεν έπεσε ποτέ σε κανένα παράπτωμα!

Κανείς δεν έκανε λάθη.

Έκανα όμως εγώ ένα!

Το μεγαλύτερο!...

〽✴〽✴〽✴〽

30 de Março de 2024 às 18:12 0 Denunciar Insira Seguir história
1
Leia o próximo capítulo 2. Σιωπή

Comente algo

Publique!
Nenhum comentário ainda. Seja o primeiro a dizer alguma coisa!
~

Você está gostando da leitura?

Ei! Ainda faltam 24 capítulos restantes nesta história.
Para continuar lendo, por favor, faça login ou cadastre-se. É grátis!