Histoire courte
1
2.6mille VUES
En cours
temps de lecture
AA Partager

kağıda dökülen kelimeler

Döküldü birkaç yazı sayfaya art arda. Kalemi tutan da yoktu o anda. Yazılar el yazısıydı, titrekti. Harfler güçsüzce yazılmıştı sayfalar ise buruş buruştu. Cümlelerse; okunaklı ve acı doluydu.

Kalem güçsüzdü kağıt başı dik. Kimdi bu kalem ve onu tutan insan? Kağıdın söyleyecekleri vardı belki. Derdi önce neden ellerin titriyordu bana yazılar yazarken, kimdi seni o hale getiren? Ya da derdi ki durmadan her cümlede bir eline alığın o silgiyi bu kadar sık kullanmanı gerektirecek şey düşüncelerinin bulanıklığı mı yoksa kendi cümlelerine duyduğun yetersizlik hissi mi?

Silgi konuşurdu sonra oradan; ‘ İkisi de. Bizim kız cümlelerini hiç yeterli bulmaz sebebi belki de yazdığı adamdır bilinmez. ’ Kağıt, yazarın kız olduğunu öğrendiği için biraz daha meraklanmışken derinlere inerdi; ‘ Neymiş derdi neden titriyormuş elleri? ’ Silgi soruyu duyunca alırmış başını gidermiş uzaklara.

Olmaz öyle şey demeyin şayet bir kağıt merak edemez mi bunların hiç birini? Merak etmiyor mudur şimdi onu buruşturup atan ellerin sahibini? Ya da buruşturulmayı hakkedip etmediğini?

Bu kadar merak karşısında kağıt uzak kuytu bir köşede kalemi görmüş gitmiş yanına. Selam vermiş sohbet etmişler kağıtbaşlamış kalemi sorguya çekmeye;

‘ Bugün bana yazı yazıp duran kız kimdi kim tutuyordu o yazıları yazarken seni? ’ Kalem şaşırmış kalmış. ‘ Birinin yazdığını nereden çıkardın ben yazdım onları. ’

Durun durun kafanız iyice karışmadan hikayeye baştan bakalım birlikte. Ya o kalem beynimiz olsaydı. Şimdi mantıklı gelmeye başlayacak. Kalem yani beyin, durmadan bir şeyler yazar durur oysa bize sormaz bile yazarken. Silgi ;beynin bir köşesine saklanmış yetersizlik hissi. Yazıları yazdığını söylediği kız aslında sıradan bir insan. Hadi onun yerine de seni koyalım. Beyin kızın yani senin olmadığını söyledi çünkü aslında yazıları yazan kendisiydi. Dışardan baktığında kalemi sen tutuyorsun ama yazdıklarını sana yazmanı söyleyen beynin.

Ellerin titriyordu çünkü beynin düşünceleriyle baş edemedin,silgiyi çok sık kullandın evet çünkü silgi yetersizlik hissindi.İstemesen de ona çok sık başvurdun. Peki ya kağıt? O neyi temsil ediyor?

O başta temiz olan sonra silgi ve kalem izleriyle mahvettiğin kağıt senin kalbin. Başından beri konuşan ve kalemi tutanı arayan kalbindi çünkü onu kirleteni aradı. Yazıların, silgi izlerinin sahibini. Kalem öyle güzel saklandı ki kağıt ona ulaşamadı. Beynin öyle güzel saklandı ki kalbin onu göremedi. İnsanlar düşüncelerine baktı, suçu sende aradı. Beyin öyle kör noktaya saklandı ki sen bile suçu düşüncelerini yöneten beyninde değil kendi kalbinde aradın. Kimse yazıya bakmadı herkes kalemi tutan ellere baktı. Sonra güzelim yazılar silindi. Yine herkes neyin silindiğine değil silgiyi tutan ellere baktı. Evet silgi yetersizlik hissindi ve zamanla tüm benliğini kapladı. Tüm düşüncelerini sildi ve silinirken bir kez daha insanlar silginin nasıl sildiğine odaklandı neyi sildiğine değil.

Anlıyor musun beni? İnsan nankördür kalemin ne yazdığına da silginin ne sildiğine de kağıdın ne kadar temiz olduğuna da bakmaz. Önemli olan sonuçtur ya da görmek istediklerini görürler. Ama bak o kağıda biz sahibiz o kalemi biz tutuyoruz ne önemi var? O silgi bizim elimizde evet ne önemi var? Kalem senin elinde ve yanlış yazdın, hatalar yaptın ne önemi var? Üstünü karala silgiyi kullanma. Çünkü silgi iz bırakır,kağıt kirlenir kağıdı kirletme. Kağıt her zaman kalemden daha önemli ne kadar kabullenmek istemesen de..

9 Juin 2023 12:16 1 Rapport Incorporer Suivre l’histoire
1
À suivre…

A propos de l’auteur

Commentez quelque chose

Publier!
Yu Mə Yu Mə
Yazım dili şiirimsi olduğu için kafam karıştı (⁠⇀⁠‸⁠↼⁠‶⁠)
September 21, 2023, 00:15
~