gaby-depp Maria Gabriella Lazzarini

Када сте мислили да сте ти и Џони коначно безбедни, наишли сте на више изазова са којима се суочите. Да ли бисте се вас двоје могли суочити са овим феноменом природне катастрофе? Шта би се догодило када бисте сазнали да је безбедно место за уточиште опседнуто духовима? Прво сте се суочили са олујом, а затим са чувеним уклетим светиоником Светог Августина и његовим духовима, девојкама Питтее. Да ли бисте могли мирно да живите са овим духовима? Да ли би вам дозволили да останете са њима? Слике светионика Светог Августина на Флориди, девојака Питтее и Џонија Депа припадају власнику.


Kurzgeschichten Alles öffentlich.
Kurzgeschichte
1
3.0k ABRUFE
Abgeschlossen
Lesezeit
AA Teilen

Под утицајем крвног месеца



Бирцок инсан канлı аиıн садеце курт адамларıн хикаиелеринде растланан хаиали бир сеи олдугуну дусунур.

Егер сиз де онлардан бириисениз, ианıлıиорсунуз. Бен кенди гозлеримле гордум.



Џони и ја смо се враћали са његовог острва на Бахамима у Сједињене Државе на његовом прелепом старом дрвеном једрењаку. Морао је да буде у Њујорку за холивудски шоу вампира. Те ноћи месец је био пун. Оно што нисмо очекивали је да видимо џиновски црвени месец на врху наших глава. Џон и ја смо били запањени.

Био је то призор који одузима дах. Остали смо на палуби. Грлили смо се и гледали црвени месец. Било је веома романтично. Џон је направио неколико слика. Џон је донео боцу шампањца, сипао нешто у два кристална пехара и пружио ми један од њих. Бацали смо и пијуцкали шампањац док смо уживали у погледу на тај дивовски магични црвени месец. Чврсто ме је држао у наручју и страствено смо се пољубили. Онда је Џони узео своју акустичну гитару и одсвирао "Блуе Моон", па је променио у "Ред Моон". Он је само сладак, диван, романтичан човек.



Убрзо смо схватили да је то затишје пред олују. Ниоткуда, свуда су муње удариле, а ветар је одувао као луд.

Џони ми је рекао да му помогнем. Морали смо да смотамо једра ако нисмо хтели да ветар преврне чамац наопачке. Урадио сам како ми је рекао. Савијали смо једра што смо брже могли. Џони је видео навигациони компјутер и лице му је пребледело.

Рекао ми је да нам долази олуја. Замолио ме је да останем унутра. Није желео да ми се нешто деси. Дао сам му кабаницу да га заштити од кише.



Џони је веома опрезан морнар. Перманентно проверава временску прогнозу пре пловидбе. У том подручју није требало да буде олуја иначе никада не бисмо испловили.

Хвала Богу да обала Флориде није била далеко. Џони је знао канал којим се стиже до острва Анастасија. Бићемо заштићени од морског беса и олује када тамо пристанемо. Био је толико пажљив да је уместо да крене правим путем до Њујорка, одлучио да плови близу обале како бисмо могли да се усидримо у приобалним градовима да ручамо или вечерамо и разгледамо град. Желео је да наше прво путовање његовим бродом буде незаборавно. Имао је детаљну руту градова које бисмо посетили, од којих су сви имали романтичне ресторане, мале гостионице или паркове које бисмо требали назвати.

Није тако планирао наше романтично путовање, али осећала сам колико му је стало до моје безбедности. И то је оно о чему смо ми даме одувек сањале о витезу у сјајном оклопу, о принцу шармантном да нам помогне, даме када смо у невољи.

Упалио је мотор и отпловио опрезно, али што је брже могуће, да потражи уточиште у заливу.

Пристали смо чамац. Џони се осећао нелагодно. Рекао је да више воли да проведемо ноћ у хотелу уместо у чамцу. Олуја и грмљавина су били застрашујући. Пратио сам га да обавестим лучке власти да смо стигли и остали док се олуја не смири, али нисмо никога затекли.

Приметили смо да су једина светла у граду она на улицама и светионику. Све куће су биле мрачне. Покушао је да ме утеши. Био је веома забринут да се осећам сигурно.



Вратили смо се до чамца и покупили нешто одеће, новца и фењера. Затим смо се упутили у центар Светог Августина да нађемо место за преноћиште.

Покуцали смо на неколико врата, али нико није одговорио. Отишли смо у полицијску станицу, али тамо није било никога. Шта се дешавало? Пронашли смо само пса луталицу.

Џони ми је рекао да одем до светионика. Вратио би се на чамац да узме ћебад. Није било шансе у паклу да ходам сам тим улицама. Био сам ужаснут што сам тамо, то је био град духова. Џон ме је чврсто загрлио и рекао ми да ћемо све урадити заједно, неће ме оставити на миру.

Отрчали смо до светионика и тамо оставили оно што смо имали. Вратили смо се на чамац. На нашем путу до брода, Џони је позајмио колица за куповину са локалне пијаце. Користили смо га да носимо две струњаче, чаршаве, ћебад, пешкире, јастуке и његову гитару од чамца до светионика.

На повратку до светионика свратили смо на локалну пијацу. Требале су нам залихе. Имали смо само неколико колачића и неколико јабука. Џони је успео да отвори врата, узели смо шта нам је требало, а онда је оставио нешто новца на тезги уз поруку извињења због провале.

Нисмо знали колико дуго ћемо бити заробљени у светионику, али по количини хране и воде, коју је Џони купио, претпоставио сам да је ова олуја била гора него што сам замишљао.

Долазим из земље у којој се ретко дешавају природне катастрофе. Можда нека поплава због превише кише, или повремени шумски пожар у лето, али то је све, и ништа од тога где ја живим. Нема земљотреса, твистера, цунамија, монсуна, плимних таласа итд.

Рећи да сам избезумио када сам видео све пре-апокалиптичне куповине које је Џони урадио, било је мало рећи. Џони је приметио страх на мом лицу. Упутио ми је један од својих заштитних знакова осмеха праћеног намигивањем и рекао ми да ће све бити у реду и да никада неће дозволити да ми се нешто лоше деси. Затим ме је чврсто загрлио уз своје тело и миловао ме по леђима док ми је шапутао на уво. То уопште није било умирујуће. Шта је могао да уради против мајке природе? То је била само жеља.

Волим Џонија. Веома је заштитнички настројен и прави је џентлмен. Он је витез у сјајном оклопу којег сам одувек сањао да пронађем. Али кад сам га чуо да ће ме заштитити од олује. У мислима сам могао само да замислим Дон Кихота како се бори против ветрењача.

На путу до светионика десило се нешто необично. Светло са светионика се угасило. Ветар је престао да дува, облаци су нестали, а небо је било пуно сјајних звезда. Као да је време стало. Скоро сам заборавио да смо у опасности док сам посматрао то чудесно звездано небо. Светионик са тим небом као пејзажом био је призор са неба. Био сам опчињен. Призор је одузимао дах.